Wonen met dementie

Waardig en vertrouwd wonen met dementie. Dat is waar Zorggroep Apeldoorn voor staat. Het welzijn van onze bewoners staat bij ons voorop. Dat beloven we niet alleen, we maken het ook waar. Wij zijn ons er namelijk als geen ander van bewust hoe belangrijk een veilige, vertrouwde woonomgeving is voor mensen met dementie. Daarom maken we hele bewuste keuzes om ervoor te zorgen dat onze bewoners zich volledig thuis voelen.

Nooit meer verhuizen

Een verhuizing is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker voor mensen met dementie heeft een verhuizing een grote impact. Bij Zorggroep Apeldoorn begrijpen we dat. Daarom doen we er alles aan om deze impact zo beperkt mogelijk te houden. Een belangrijk gegeven dat daaraan bijdraagt, is het feit dat wij geen bewoners overplaatsen. Ongeacht in welk stadium de ziekte zich bevindt, kunnen onze bewoners met dementie op hun vertrouwde plek blijven wonen. Dat is mogelijk omdat we bij Zorggroep Apeldoorn dementiezorg aanbieden in alle stadia van de ziekte. Of het nu gaat om zorg in de beginfase van de ziekte of om hoogcomplexe dementiezorg: bij ons bent u in vertrouwde handen.

Vertrouwd wonen met dementie

Om ervoor te zorgen dat onze bewoners zich volledig thuis voelen, bieden we alle ruimte om uw nieuwe woning in te richten zoals u dat wilt. Wilt u uw vertrouwde stoel, boekenkast of schilderijen bijvoorbeeld graag naar uw nieuwe woning meenemen? Voelt u zich sneller thuis als de muren in uw nieuwe woning in dezelfde kleur zijn geschilderd als in uw huidige woning? Bij Zorggroep Apeldoorn geven we u daar graag de ruimte voor. Zo helpen we bewoners met dementie die bij ons komen wonen om hun nieuwe huis zoveel mogelijk als thuis te laten aanvoelen.

Uw eigen dagritme blijven volgen

Blijven wie u bent, dat is samengevat ons uitgangspunt. Daarom bieden we naast een vaste structuur (bijvoorbeeld als het om koffie, lunch en avondeten gaat) ook de flexibiliteit om uw eigen vertrouwde dagritme te blijven volgen. Zo zorgen we dat wonen met dementie zo vertrouwd mogelijk voelt en zo min mogelijk afwijkt van het leven zoals u dat gewend bent. Daarbij kijken we naar u als persoon en uw levensloop, maar ook naar uw dagritme, de dingen die u graag deed en naar uw sociale netwerk. Ook kijken we naar wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft. Met onze liefdevolle zorg stimuleren we u om zoveel mogelijk het leven te leiden zoals u dat wenst.

Bovendien organiseren we regelmatig activiteiten om het welzijn van onze bewoners te waarborgen. Dit zijn zowel individuele activiteiten als activiteiten in kleinere en grotere groepen. Dat kunnen modeshows, etentjes en optredens van artiesten zijn, maar ook bewegen en vers koken.

Wonen met dementie bij Zorggroep Apeldoorn

Wonen met dementie kan bij Zorggroep Apeldoorn op meerdere locaties in de omgeving. Het mooie van onze locaties is dat iedere locatie een eigen karakter en sfeer ademt. Zo waarborgen we voor iedere bewoner een plek waar hij / zij zich helemaal thuis voelt. Bent u benieuwd naar onze locaties? Of wilt u graag meer weten over de manier waarop wij mensen met dementie verzorgen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Vacatures
Contact