Informatiemiddag Parkinson(isme)

Op zaterdag 19 oktober organiseert Zorggroep Apeldoorn in samenwerking met Vérian een zorg- en informatiemiddag met als thema Parkinson in Beweging
Heeft u of uw naaste de diagnose Parkinson(isme)? Zorggroep Apeldoorn, Vérian en diverse samenwerkingspartners laten u graag zien wat er mogelijk is qua ondersteuning en begeleiding op het gebied van Parkinson. Ook in een vroeg stadium van deze ziekte.

0 krijg meer informatie over behandeling en ondersteuning
0 ga in gesprek met experts op het gebied van Parkinson
0 neem deel aan workshops
0 leer meer over innovatieve hulpmiddelen
0 kom in contact met lotgenoten

Ervaar op zaterdag 19 oktober wat Zorggroep Apeldoorn, Vérian en diverse samenwerkingspartners u en uw naasten kunnen bieden na de diagnose Parkinson(isme).

Parkinson in Beweging
Zaterdag 19 oktober 2024
Tijdstip: 13.00-16.00 uur
Locatie: Dagactiviteiten PWA laan 1419
Adres: Prins Willem Alexanderlaan 1419, 7312 GA Apeldoorn

Wat is er op 19 oktober te doen?

Op 19 oktober is er bij diverse standhouders informatie op te halen over Parkinson(isme), mogelijkheden voor ondersteuning en hulpmiddelen die kunnen worden ingezet. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende workshops en komt u samen in beweging. Beweging is goed voor iedereen, zeker na de diagnose Parkinson(isme). Er zijn verschillende mogelijkheden om het lichaam soepel en in de best mogelijke conditie te houden. Maak tijdens Parkinson in Beweging kennis met verschillende manieren van bewegen.

Aanmelden?

Aanmelden voor Parkinson in Beweging is niet nodig. Ook de workshops zijn vrij toegankelijk en worden op verschillende momenten aangeboden.

Wie zijn er op deze informatiemiddag aanwezig en wat bieden zij?

Zorggroep Apeldoorn

Zorggroep Apeldoorn biedt op het gebied van Parkinson verschillende activiteiten en speciale programma’s. De behandelaren zijn aangesloten bij ParkinsonNet en hebben nauw contact met Parkinsonverpleegkundigen in de regio. Op deze informatiemiddag zijn namens Zorggroep Apeldoorn onder meer een ergotherapeut en fysiotherapeut aanwezig. Tevens kunt u uw vragen stellen aan collega’s van het Zorgservicebureau of Bureau Vrijwillige Inzet.

Vérian
Parkinsonverpleegkundigen van Vérian begeleiden en adviseren bij Parkinson(isme) door het geven van informatie, praktische tips en advies. Er is afstemming tussen de Parkinsonverpleegkundigen van Vérian en andere betrokken behandelaars en organisaties. Ook wordt waar nodig geschakeld met andere disciplines binnen Vérian, zoals bijvoorbeeld continentieverpleegkundigen. De Specialist Ouderengeneeskunde van Vérian heeft veel kennis van Parkinson(isme) en is aangesloten bij ParkinsonNet. Zij kan ingeschakeld worden door de huisarts bij complexe zorgvragen. Verder is er binnen Vérian een Verpleegkundig Specialist i.o. die als aandachtsgebied neurologie/Parkinson heeft. Namens Vérian is er een Parkinsonverpleegkundige aanwezig voor al uw vragen.

Parkinsoncafé Apeldoorn
Maak deze middag kennis met het Parkinsoncafé. Het Parkinson Café is een ontmoetingsplek in Apeldoorn voor mensen met Parkinson en alle belangstellenden. Onze bijeenkomsten worden ingevuld met afwisselend een informatief, actief of creatief programma. Een plek waar eenieder met zijn of haar eigen ervaringen en ideeën welkom is. 

Rollz Motion Rhythm
De Rollz Motion Rhythm is een revolutionaire rollator bedoeld voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson. De rollator biedt de nodige ondersteuning en stabiliteit om weer zelfstandig en zelfverzekerd te kunnen lopen. Probeer deze rollator en kom meer te weten over de mogelijkheden.

Parkinson Boxing workshop
De ParkinsonNet fysiotherapeuten Ralf Dijkman en Belia Verbeem geven tijdens deze informatiemiddag een Parkinson Boxing workshop. Parkinson Boxing is een actieve groepstraining, gericht op balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Door de complexe en intensieve beweegvormen worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van stofjes (neurotransmitters) die het brein helpen om bewegen makkelijker te maken.

Tai chi, chi kung en mindfulness workshop
15:00 uur
Ina Şabanoğlu verzorgt deze workshop. Leer uw lijf te ontspannen, vanuit zachtheid te bewegen, welke structuur belangrijk is en hoe de bewegingen op een juiste manier toe te passen.  Daarnaast is zij deze informatiemiddag beschikbaar voor het geven van meer informatie en geeft zij antwoord op al  uw vragen over tai chi, chi kung en mindfulness.

Dans naar Balans workshop
14:45 tot 15:15 uur
Wilma Vreeling geeft de workshop Dans naar Balans deze dag. Dans naar Balans is speciaal ontwikkeld voor mensen met Parkinson, MS, Reuma, een andere beperking of gewoon omdat je het fijn vindt om te bewegen op muziek. Dans naar Balans is geïnspireerd door de organisatie Dance for PD (Parkinson’s disease) bij de Mark Morris Dance Group in New York.

Yoga workshop
Astrid Renkers geeft deze middag een yoga workshop. Astrid geeft voor mensen met Parkinson of andere bewegingsproblematiek yogalessen in een milde vorm. In een kleine groep (max. 6 personen) bewegend in de houdingen (asana’s). Zittend op een stoel, liggend of staand om het zo comfortabel mogelijk te maken. In de les is er aandacht voor adem, meditatie en observeren. Het gaat erom te ervaren welke ruimte er is, op dat moment in lijf en hoofd.



PowerUp workshop
Zorggroep Apeldoorn laat u kennismaken met het trainingsprogramma PowerUp. Een nieuw trainingsprogramma voor mensen met Parkinson. Dit programma is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson die beperkingen ervaren in het dagelijks leven. Na deelname zijn dagelijkse handelingen beter uit te voeren. Als gevolg van de ziekte van Parkinson worden bewegingen te klein uitgevoerd en onbewust met te weinig kracht. In dit nieuwe trainingsprogramma wordt gewerkt aan het groter en krachtiger uitvoeren van bewegingen.

Vacatures
Contact