Kleinschalig wonen met dementie

Kleinschalig wonen met dementie in een huiselijke, vertrouwde setting. Met deze specialistische zorg helpen we mensen voor wie zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, maar die het wel prettig vinden om met een klein groepje gezellig samen te leven. Voor bewoners met dementie die graag kleinschalig willen wonen, heeft Zorggroep Apeldoorn op verschillende locaties in Apeldoorn en Twello speciale huiskamers. Hier bent u gezellig samen met zes tot maximaal twaalf medebewoners.

Betrokken en liefdevolle begeleiding bij dementie

Veel vormen van dementie gaan gepaard met een afwisseling van gevoelens. Gevoelens van boosheid, angst en verdriet, maar ook gevoelens van vreugde en blijdschap wisselen elkaar af. Medewerkers van Zorggroep Apeldoorn bieden u de geborgenheid en veiligheid om u op een betrokken en liefdevolle manier bij deze gevoelens te begeleiden. Daarnaast betrekken we u zoveel mogelijk bij de gebruikelijke dagelijkse activiteiten, om uw leven zo natuurlijk mogelijk voort te zetten.

Een vertrouwde en evenwichtige leefomgeving

Voor u als bewoner met dementie die graag kleinschalig wil wonen, creëren we samen met uw naasten een evenwichtige leefomgeving. Daarbij zorgen we dat de omgeving zoveel mogelijk aansluit bij uw belevingswereld en bij de wijze waarop u uw leven leidde toen u nog zelfstandig woonde. Daarbij kijken we naar u als persoon en uw levensloop, maar ook naar uw dagritme, de dingen die u graag deed en naar uw sociale netwerk. Ook kijken we naar wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft. Met onze liefdevolle zorg stimuleren we u om zoveel mogelijk het leven te leiden zoals u dat wenst.

Kleinschalig wonen met dementie bij Zorggroep Apeldoorn

Zorggroep Apeldoorn beschikt over verschillende locaties in Apeldoorn en Twello, waar bewoners met dementie in een huiselijke sfeer kleinschalig kunnen wonen. Omdat iedere locatie  zijn unieke karakter en sfeer heeft, hebben we voor iedereen een plek waar u zich snel thuis voelt. Of u nu van de gezelligheid van de stad houdt of liever in een rustige omgeving woont: we helpen u graag aan een passend nieuw thuis. Om van uw nieuwe huis echt een thuis te maken, bieden we u alle ruimte om meubels, accessoires en andere herinneringen uit uw vorige huis mee te nemen. Ook is er alle ruimte voor uw naasten, die samen met u leuke dingen kunnen ondernemen.

Meer weten over kleinschalig wonen met dementie?

Wilt u graag meer informatie over het kleinschalig wonen bij Zorggroep Apeldoorn? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We staan graag voor u klaar!

Vacatures
Contact