Kookadvies drinkwater – dit doet Zorggroep Apeldoorn

Zoals u wellicht al uit de media heeft vernomen heeft het waterbedrijf Vitens na een controle van het drinkwater een lichte verontreiniging met de E.coli-bacterie gevonden. Daarom moet iedereen in Apeldoorn en omgeving het kraanwater 3 minuten koken voordat het wordt gebruikt. Middels dit bericht informeren wij u graag hoe wij als organisatie met deze situatie omgaan.

Voor wie is dit kookadvies?

Het kookadvies geldt voor Apeldoorn en omgeving. Dit betreft al onze locaties behalve De Hofstede in Twello en onze verpleegunits in woonzorgcentrum Tolzicht in Brummen.

Wat doet Zorggroep Apeldoorn nu?

Het kookadvies vergt iets van ons als organisatie en onze medewerkers, want het is belangrijk om iedereen op onze locaties van veilig drinkwater te voorzien. Zorggroep Apeldoorn zorgt momenteel voor veilig drinkwater op de volgende manieren:

  • Het drinkwater op de afdelingen wordt 3 minuten gekookt voordat het gebruikt wordt voor drinken, het bereiden van koffie/thee of het wassen van eten.
  • In het restaurant en op de afdelingen zijn alle koffiemachines uitgeschakeld en worden alternatieven geboden.
  • Alle afdelingen voorzien van flessen water.
  • Op alle afdelingen zijn de kranen van de wastafels op de kamers afgesloten. Tevens hebben wij alle watertappunten voorzien van een waarschuwingsbord.
  • Wij hebben een korte lijn met onze leveranciers en voldoende water beschikbaar.

Zorggroep Apeldoorn houdt de situatie nauwlettend in de gaten en wacht de berichtgeving vanuit Vitens af. Daarnaast blijven wij oplettend en monitoren wij dagelijks de situatie op onze locaties. Wij blijven alert op de gezondheid van onze cliënten en medewerkers.

Kopje koffie? Een moment om te genieten!

Omdat ook een kop koffie maken nu een hele onderneming wordt, trakteren wij deze week als verrassing onze cliënten en collega’s op een heerlijk vers kopje koffie, geserveerd vanuit een rijdende koffiekar van de BaristaBrothers! Zij zijn vanochtend gestart bij onze locatie Woonhaven en gaan de komende dagen langs alle afdelingen. Een klein gebaar, maar ook mooi moment om even te genieten van het herfstseizoen. We hopen dat iedereen – collega’s en cliënten – ervan geniet en een momentje vindt om te ontspannen.

Vacatures
Contact