Vrijwilligers

Samen met een cliënt een kopje koffie drinken, een wandeling maken of ondersteunen bij een activiteit als koken of muziek.
Als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn ben je van grote waarde.
Je inzetten als vrijwilliger is dankbaar werk en betekent heel veel voor onze cliënten (bewoners op de verschillende locaties en bezoekers van de dagactiviteiten.
Vrijwilligers voegen samen met de medewerkers betekenis toe aan het welzijn van onze cliënten.

‘Je talent is van onschatbare waarde!’

Matchen vanuit de vraag

De Coördinatoren Vrijwillige Inzet van het Bureau Vrijwillige Inzet bemiddelen en begeleiden, zij matchen vanuit de vraag van de cliënt. Wij vinden het belangrijk dat er een klik is en dat het vrijwilligerswerk aansluit bij je wensen als vrijwilliger.

Voor onze cliënten hebben wij persoonsgerichte zorg: “Ik blijf wie ik ben”. Voor vrijwilligers is het belangrijk om de talenten die zij hebben, “Ik blijf wie ik ben”, in te kunnen zetten voor het van betekenis zijn van de bewoner of het ondersteunen van activiteiten. Het matchen van vrijwilliger en bewoner of afdeling is hierbij van groot belang. Je kunt altijd met al je vragen terecht bij Bureau Vrijwillige Inzet.

Vrijwilligerswerk is maatwerk

Welke taken of ondersteuning je als vrijwilliger kunt doen hangt helemaal af van wat je wilt en kunt. Samen met de medewerkers van Bureau Vrijwillige Inzet kijken we wat er bij je past.

Je inzet stemmen we af op je talenten en de behoefte van onze cliënten. In principe is daarom alles mogelijk, van meerdere dagen per week tot bijvoorbeeld een dagdeel per maand. Van wandelen en fietsen op de Duo-fiets tot af en toe een kopje koffie drinken.

Je inzetten als vrijwilliger betekent heel veel voor onze cliënten

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het welzijn van onze cliënten. Vrijwilligers voegen door hun inzet samen met de medewerkers, toe aan de Persoonsgerichte zorg aan de cliënten.

Je kunt al vrijwilliger zelf bepalen hoeveel tijd je wilt besteden en hoe lang je het werk wilt doen. Toch is het fijn als cliënten en medewerkers op je kunnen rekenen. We zeggen dan ook vaak dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Natuurlijk krijg je als vrijwilliger bij Zorggroep Apeldoorn een goede introductie en begeleiding. Als het nodig is om je in te kunnen inzetten als vrijwilliger kun je evt. scholing of trainingen krijgen.
Je ontvangt een tegemoetkoming voor reis- en onkosten. Tijdens het inzetten als vrijwilliger ben je verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid.
Je kunt lid worden van de actieve personeelsvereniging en ontvangt het personeelsblad van Zorggroep Apeldoorn.

Ook vrijwilliger worden?

Check onze vrijwilligersvacatures en kijk of er wat voor jou bij zit. Wil je meer informatie en heb je andere ideeën? De Coördinatoren Vrijwillige Inzet horen en helpen je graag verder.

Mail: bureauvrijwilligerswerk@zgapeldoorn.nl

of Bel: 06- 10362761  / 06- 82300183

Relevante verhalen

Vrijwilliger Marinus

Vrijwilliger Marinus

Lees het verhaal van Marinus   
Vacatures
Contact