Nel werkt als helpende in de flexpool

Ik bepaal zelf waar en wanneer ik werk

Mensen zijn altijd blij en gelukkig als je ze helpt

“Werken in de ouderenzorg is ontzettend dankbaar. Ik ga dan ook nooit met tegenzin naar mijn werk en altijd met een goed gevoel naar huis.” Nel Springelkamp werkt als helpende via de flexpool van Zorggroep Apeldoorn e.o. Ze kan zelf bepalen waar en wanneer ze werkt.

Meer betekenen

Voor mij is werken in de flexpool ideaal.

Nel werkt vaak korte diensten in de ochtend of avond. “Dat zijn de momenten dat het druk is op de afdelingen. Ik help mensen met opstaan, naar bed gaan, persoonlijke verzorging en bij het eten. Ook maak ik een praatje en doe ik bijvoorbeeld een spelletje met de bewoners.”

“Zorgen zit echt in de familie”, lacht Nel. Ook haar dochter werkt in de zorg. “Omdat ik in de flexpool werk, kan ik mijn werk afstemmen op het rooster van mijn dochter. Als mijn dochter werkt, pas ik vaak op mijn kleindochter.”

Voordat Nel bij Zorggroep Apeldoorn aan de slag ging, werkte ze in de thuiszorg en bij een verzorgingstehuis in de huishoudelijke dienst. “Ik wilde eigenlijk meer betekenen voor de mensen. De mensen zélf kunnen helpen. Daarom ben ik op mijn 46ste de opleiding helpende gaan doen. Ik vond het meteen geweldig en kon na mijn opleiding bij Zorggroep Apeldoorn aan de slag”.

Na elke dienst ga ik met een goed gevoel naar huis

Open armen

Hoewel Nel in eerste instantie niet zelf koos voor de flexpool, zou ze nu niet meer anders willen. “Je wordt overal met open armen ontvangen, iedereen is altijd blij als je komt. Je krijgt zoveel waardering in dit werk. Niet alleen van de cliënten, ook van de collega’s binnen Zorggroep Apeldoorn. Dat is echt ontzettend fijn.”

“Meestal vul ik voor 2 of 3 maanden van tevoren mijn diensten in. Als ik dan nog uren over heb, kijk ik regelmatig in het systeem welke open diensten er nog zijn”. Zo werkt Nel de ene week wat meer, de andere week wat minder, net hoe het uitkomt. “Er zijn altijd genoeg diensten waar ik op kan inschrijven.”
Hoewel Nel al 62 is, vindt ze haar werk niet zwaar. “Er zijn steeds meer hulpmiddelen en vaak ben je ook met z’n tweeën als je moet tillen. En dat ik mijn eigen agenda kan bepalen, speelt natuurlijk ook mee.”

Intern uitzendbureau

In de flexpool kan ik zelf bepalen waar en wanneer ik werk.

Het intern uitzendbureau van Zorggroep Apeldoorn stuurt de flexpoolers aan. Ze organiseren regelmatig bijeenkomsten en cursussen. “Onlangs nog een cursus over omgaan met agressie. Echt nuttig. Ik vind het fijn om dingen bij te leren.” Als flexpooler kun je bovendien altijd terecht bij het intern uitzendbureau, benadrukt Nel. “Toen mijn man plotseling geopereerd moest worden, had ik al allerlei diensten ingepland. Eén telefoontje en het werd gelijk allemaal geregeld.”

Andere cliënten

Nel werkt voornamelijk op drie locaties van Zorggroep Apeldoorn. Twee locaties voor mensen met dementie, allebei dichtbij haar huis. Daarnaast werkt ze geregeld in Het Zonnehuis in Beekbergen, op een afdeling voor ouderen met lichamelijke aandoeningen. “Dat is wat verder van huis, maar ik vind het heerlijk om daar een dienst te draaien. Daar heb je weer hele andere cliënten. Die afwisseling heb je niet als je ergens een vaste plek hebt. Voor mij is werken via de flexpool ideaal.”

Meer verhalen

‘Het is accepteren dat je niet meer wordt zoals vroeger. Maar ik ben tevreden.’

‘Het is accepteren dat je niet meer wordt zoals vroeger. Maar ik ben tevreden.’

Lees het verhaal van Hanny   
Bewoonster mevrouw Van der Laan

Bewoonster mevrouw Van der Laan

Lees het verhaal van Mevrouw Van der Laan   
Sabine van Vrught – Dagactiviteiten

Sabine van Vrught – Dagactiviteiten

Lees het verhaal van Sabine van Vrught   
Vacatures
Contact