Geschiedenis

Geschiedenis

Zorggroep Apeldoorn en omstreken is ontstaan door het samengaan van verschillende verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Apeldoorn. Verschillende fusies maken van Zorggroep Apeldoorn en omstreken een kleurrijke organisatie, met verschillende culturen maar met één duidelijke missie: Onder regie van de cliënt goede zorg en behandeling verlenen!

Een van onze locaties is het Zonnehuis-Beekbergen. Dit oudste verpleeghuis van Nederland is in 1929 opgericht door Jo Visser, grondlegster van de Vereniging Het Zonnehuis.

Nieuwe aanwinsten
De laatste jaren breiden wij onze activiteiten in de regio uit. Woonhaven was onze eerste locatie voor kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie. Daarna volgde de Verpleegunit in Avondzon en de nieuwbouw van Casa Bonita, eveneens kleinschalig wonen, maar nu in een grootschalige omgeving.
Vervolgens opende kleinschalige locatie De Windkanter in het gebouw de Witte Wolken haar deuren en daarna volgde Sprenkelaarshof met de gebouwen Pachterserf en Heerenhof en locatie De Viermaster, speciaal gericht op jongeren.
In februari 2016 werd Winkewijert, het Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe geopend.

Vacatures
Contact