ZGA e.o. en Riwis ondertekenen overeenkomst voor onderhuur

Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) heeft vandaag met RIWIS de onderhuurovereenkomst getekend voor de locatie Tolzicht in Brummen.

De samenwerking tussen de twee organisaties wordt hiermee bestendigd. De twee zorgorganisaties werkten al samen in Brummen en Eerbeek. Nu de verbouwing van Tolzicht flink vordert is de onderhuurovereenkomst getekend.

ZGA e.o. heeft samen met Riwis intensief meegedacht over de verbouwing zelf en het gedeelte waar de 21 cliënten van ZGA e.o. wonen. Dit vanuit onze kennis van de intensieve zorg en behandeling en de visie ‘leven en beleven’. Samen met de andere betrokken partijen, Veluwonen, Riwis en Trebbe, is met Van de Looi Architecten het ontwerp gemaakt voor de verbouwing.

Inmiddels is de verbouwing bijna afgerond. Medio augustus gaan de eerste bewoners naar hun nieuwe appartement. Joost Harkink, bestuurder RIWIS, en Margje Mahler, bestuurder ZGA e.o, ondertekenden vandaag de onderhuurovereenkomst om ook in de toekomst samen te blijven werken. Hiermee zorgen zij dat intensieve zorg en behandeling voor inwoners van Brummen en omgeving beschikbaar blijft en mensen die deze zorg nodig hebben in hun eigen leefgemeenschap kunnen blijven wonen.

Kleinschalig wonen

In de renovatie van Tolzicht staat ’Kleinschalig wonen’ voorop. Dat betekent dat bewoners een omgeving krijgen die zoveel mogelijk op thuis lijkt. Huiselijkheid, herkenbaarheid en ook privacy zijn hierin belangrijk. Het accent wordt verschoven van zorgsfeer naar woonsfeer vanuit de visie: ik blijf wie ik ben’.

In dit traject hebben RIWIS en ZGA e.o. zich laten begeleiden door HevoFame Planontwikkeling. Samen met onze partners ontwikkelden zij een woonzorgvisie waarin we gezamenlijk moderne ouderenzorg kunnen bieden.

We zijn blij met deze samenwerking en wensen onze bewoners en alle medewerkers veel succes met de komende inhuizing en zijn benieuwd naar de eerste ervaringen.

Vacatures
Contact