Strijd om de Casa Bonita Bokaal barst los

Maar liefst honderd voetballertjes gaan aanstaande zaterdag 14 mei strijden om de Casa Bonita Bokaal.

Dit jaar is het voetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door Zorggroep Apeldoorn en omstreken, extra bijzonder. Niet alleen omdat de deelnemende Apeldoornse voetbalvereniging ‘Robur’ 140 jaar bestaat, maar ook omdat de Oekraïense vluchtelingenkinderen die opgevangen worden in Casa Bonita meedoen aan het toernooi.

Het toernooi vindt plaats op de grasvelden rondom Casa Bonita. Dit jaar wordt er voor de zesde keer gestreden om de bokaal. Burgemeester Ton Heerts en Margje Mahler, bestuurder ZGA e.o, openen de dag.

De Casa Bonita Bokaal is opgericht om meer maatschappelijke verbondenheid in de wijk te creëren. De jonge voetballers van Robur, de oudere bewoners van verpleeghuis Casa Bonita en alles daar tussenin komt samen om elkaar te ontmoeten en een mooie dag met elkaar te beleven.

Het programma

Het toernooi begint om 09:30 op veld 1 van Robur. Vanuit daar trekken alle deelnemers onder feestelijke begeleiding van het Apeldoornse jeugdkorps DAP naar de velden bij Casa Bonita. Na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus gaat de bal naar de middenstip en klinkt het startsein voor de wedstrijden. Iedereen is welkom om de wedstrijden te bekijken. Er is een springkussen voor de kinderen en ook is er allerlei lekkers te koop. Om 13:00 is de prijsuitreiking en krijgt het winnende team de bokaal overhandigd.

Vacatures
Contact