Komt u ook in beweging? Wereld Alzheimer Dag

Op zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar staat Wereld Alzheimer Dag in het teken van ‘Samen in beweging’. Bewegen in je eentje is al leuk en gezond. Samen met anderen bewegen is zelfs extra goed voor je brein.

Onderzoek laat zien dat bewegen goed is voor je hersenen. Bewegen helpt tegen stress en is goed voor je algemene gezondheid. Ook hebben mensen die tijdens hun leven veel bewegen een kleinere kans om dementie te krijgen (bron: Alzheimer Nederland). 

Zorggroep Apeldoorn brengt cliënten, naasten en wijkbewoners samen in beweging! Dit doen wij door vanaf diverse locaties in Apeldoorn, Ugchelen en Twello een wandeling te organiseren naar een centraal punt in de wijk. Hier wordt door onze beweegagogen een activiteit georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen.

Zorggroep Apeldoorn wil hiermee aandacht geven aan de groeiende groep mensen met Alzheimer, het belang van bewegen onderstrepen en een verbinding leggen tussen onze verschillende locaties en de wijkbewoners.

Programma
We starten met een gezamenlijke wandeling vanaf onze locatie. De wandeling duurt ongeveer een half uur. In de wijk aangekomen, wordt er een laagdrempelige activiteit georganiseerd waarmee wij samen met cliënten, naasten, wijkbewoners en toevallige passanten in beweging komen. Na afloop praten we even na, wordt er een kleine versnapering uitgedeeld en is het daarna alweer tijd om terug te wandelen.

De eerste activiteit heeft vandaag, 19 september, in Ugchelen plaatsgevonden. Het was een groot succes! Naast cliënten van Randerode, medewerkers en vrijwilligers, haakten ook enkele passanten aan.

Wilt u ook in beweging komen?
Doe dan mee op één van de volgende momenten!

DataLocatieDeelWorkshop locatieTijden
za 21-sepHet Zonnehuis & De Vier Dorpen en OntmoetingmiddagTeixeira de mattos park achterzijde Beekbergen14:30 vertrek / 15:15 start  workshops 2x 10 min.
ma 23-sepCasa BonitaochtendA.V.& C.V. Robur et Velocitas10.30 vertrek /  11:00 start workshops 2x 10 min.
di 24-sepSprenkelaarshof (Pachterserf en Heerenhof)MiddagVeldje achter de moestuinen14:30 vertrek / 15:15 start  workshops 2x 10 min.
woe 25-sepWoonhaven/PWA Laan /De WindkanterochtendOntmoetingsplek Orca 10.30 vertrek /  11:00 start workshops 2x 10 min.
woe 25-sepDe HofstedemiddagMarktplein Twello14:30 vertrek / 15:15 start  workshops 2x 10 min.
Vacatures
Contact