17 mei 2022

Coronavirus

Dit zijn de huidige coronamaatregelen

Het aantal coronabesmettingen binnen Zorggroep Apeldoorn e.o. is laag en al lange tijd stabiel. Daarom zetten we een volgende stap in het loslaten van de maatregelen.

Anderhalve meter afstand vervalt
U hoeft geen anderhalve meter afstand meer te houden van andere cliënten, bezoekers of zorgmedewerkers. Dit geldt op alle plekken binnen de organisatie. Ook verdwijnen de aparte ingangen op locaties. U kunt weer gewoon door de hoofdingang naar binnen en naar buiten.

Gezamenlijke activiteiten op de afdeling gaan er dus weer uitzien zoals voorheen. Wel vragen we u om rekening met elkaar te houden in drukke situaties. Respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte.

Bezoek

Er is geen maximaal aantal bezoekers meer per moment. Er kunnen meerdere bezoekers tegelijk langskomen, ook op uw eigen kamer. Per afdeling wordt er wel gekeken naar hoeveel ruimte er is en waar het bezoek veilig kan zitten. Het kan dus zijn dat wanneer u in een grotere groep op bezoek komt, u gevraagd wordt om in bijvoorbeeld een huiskamer of het restaurant plaats te nemen.

Als service blijven we mondneusmaskers en zelftesten aanbieden bij binnenkomst.

Testafspraken voor cliënten blijven hetzelfde

De testafspraken bij cliënten veranderen niet. Zoals we in de vorige update al aangaven, testen we alleen nog bij klachten. Heeft een cliënt met klachten een positieve PCR-test? Dan kijken we of er nauw contact is geweest met andere cliënten. Alleen deze cliënten testen we. Zijn één of meerdere van deze cliënten positief? Dan geldt voor hen ook isolatie van vijf dagen. Na vijf dagen en zonder klachten kan de cliënt uit isolatie, er hoeft niet opnieuw getest te worden.

Basisregels

Met deze versoepelingen blijven de basisregels onverminderd belangrijk. We vragen u daarom om extra alert te zijn op de basisregels:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Vermijd fysiek contact, dus schud ook geen handen. Elkaar begroeten doen we natuurlijk wel, maar wel voortaan met andere niet-fysieke gebaren, bijvoorbeeld door te zwaaien, knikken of elkaar een boks te geven.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.
  • Ventileer de ruimte(n) waar u (met meerdere personen) verblijft.

Tot slot
We zijn blij met de versoepelingen, maar we blijven ook waakzaam. Doordat we kleine stapjes zetten, hopen we de druk op de continuïteit van de zorg niet groter te maken. We willen u bedanken voor uw geduld en uw inzet. Dit kunnen we alleen samen, en we zijn dankbaar dat ook u uw steentje hierin bijdraagt.

Heeft u een vraag over deze update? Op de website van Zorggroep Apeldoorn e.o. staat de actuele informatie. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar het volgende mailadres: coronavraag@zgapeldoorn.nl. Wij nemen dan contact met u op.