DemenTalent bestaat 10 jaar

DemenTalent bestaat 10 jaar! Dat werd gevierd op donderdag 27 oktober.

De hele dag stond in het teken van het jubileum met als afsluiting een gezellig samenzijn op de locatie ‘Bij 1419’. Onder het genot van een hapje en een drankje werden bezoekers, hun naasten, vrijwilligers en onze collega’s in het zonnetje gezet.

Brenda Holtman is teammanager bij de dagactiviteiten van Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.). Ze vertelt: ,,Het was een heerlijke avond vol verrassingen, fijne ontmoetingen en verbondenheid. De livemuziek maakte het feest compleet.”

Een stukje historie

Tijdens deze feestelijke gebeurtenis blikten ze ook nog terug naar hoe DemenTalent is begonnen. Sandra Mensink, begeleidster: ,,Bij gebrek aan een passende dagbesteding voor jonge, fitte mensen met de diagnose dementie begon 10 jaar geleden de zoektocht naar activiteiten die wél aansloten. Samen met onze ervaringsdeskundigen en in samenwerking met Staatsbosbeheer werden er onder de projectnaam DemenTalent nieuwe activiteiten ontwikkeld en opgezet.”

Zo werd de dagactiviteit in Radio Kootwijk al snel een goede uitvalsbasis voor allerlei werkzaamheden in de natuur en de directe omgeving. ,,De ervaringen die werden opgedaan bevestigden de achterliggende gedachte: Door talenten op vrijwillige basis in te zetten in de maatschappij worden mensen in hun kracht gezet: je voelt je nuttig, waardevol én je blijft langer zelfstandig”, aldus Brenda.

Landelijk

Vandaag de dag zijn er DemenTalent projecten door het hele land actief en kreeg het concept al verschillende prijzen. Ook Zorggroep Apeldoorn heeft de activiteiten van DemenTalent uitgebreid naar meerdere locaties, daarnaast zijn we actief in in de wijk.

Jong of al wat ouder en nog fit en vitaal? Dan biedt DemenTalent mogelijkheden met oog voor talent en persoonlijke wensen! Meer weten over DemenTalent? Neem dan contact op met het Zorgservicebureau.

Vacatures
Contact