De Hofstede heropent haar deuren

Onder luid applaus en knallende confetti is op donderdag 7 juli De Hofstede opnieuw geopend. Na een intensieve verbouwing is de locatie van Zorggroep Apeldoorn en omstreken, waar dertig mensen met dementie wonen, volledig gemoderniseerd. Een feestelijk moment waar bewoners, medewerkers en andere betrokken naar hebben uitgekeken.

De verbouwing past bij de visie van de zorgorganisatie waar de nadruk ligt op persoonlijke zorg. Voorheen waren er nog tweepersoonskamers. Dit zijn allemaal eenpersoonskamers geworden. Teammanager Antoinette Molder vertelt: ‘Iedereen die bij ons komt wonen, kan nu zijn of haar eigen kamer inrichten met persoonlijke spulletjes. Ook kunnen bewoners zo hun eigen dagritme behouden.’ Naast de verandering in kamers heeft de locatie een prachtige nieuwe entree gekregen en is de binnen- en buitentuin opgefrist. In De Hofstede worden ook dagactiviteiten gehouden.

De Hofstede stond jarenlang bekend als ‘Dependance Casa Bonita’. De locatie was altijd onderdeel van deze soortgelijke woonlocatie in Apeldoorn. Maar door de verbouwing én de nieuwe naam heeft De Hofstede nu haar eigen identiteit. Antoinette: ‘We zijn een veilige plek waar de bewoner mag zijn wie hij of zij wilt zijn. Waar geborgenheid en ondersteuning de basis vormen. Mensen met dementie mogen dit hun ‘huis’ noemen, omdat het thuis niet langer meer gaat.’

Waardering

De locatie is geopend door meneer Camphuis, een bewoner van De Hofstede. Samen met zijn vrouw onthulde hij de  nieuwe naam op de gevel. Wethouder Peter Wormskamp sprak namens de gemeente Voorst. Margje Mahler, bestuurder van Zorggroep Apeldoorn en omstreken, sprak tijdens de opening haar waardering uit. Voor bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast benoemde ze ook de medewerkers van Kreune Bouw en Batenburg. In coronatijd een plek verbouwen waar ook bewoners wonen en dagbesteding krijgen, is niet altijd eenvoudig. Het vraagt van een ieder flexibiliteit en die is er geweest. Samen met IJsseldal Wonen zijn alle stappen zorgvuldig afgewogen en gezet. Ook is er dank voor Sensire, de buurorganisatie. In goed overleg is er met elkaar besloten hoe gemeenschappelijke ruimtes herverdeeld konden worden.

De bewoners, naasten maar ook alle genodigden, die in grote getale gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging, genoten in de binnentuin van een drankje en een heerlijke BBQ om met elkaar te proosten.

Meer weten over De Hofstede? Klik hier om naar de locatiepagina te gaan.

Vacatures
Contact