Dagbehandeling

De dagbehandeling is geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, mensen met dementie (jong en oud), mensen met niet aangeboren hersenletsel, mensen met Parkinson en mensen met afasie. 

We proberen bij de dagbehandeling uw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden te verbeteren of op peil te houden. Met als doel zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

De dagbehandeling biedt hiervoor ondersteuning en allerlei therapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, geheugenactiviteiten, training, activiteitenbegeleiding en psychologische hulpverlening. 

Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten zoals wandelen in de natuur, creatieve workshops, boodschappen doen op de markt en koken. Er wordt  samen gegeten. Dat kan een broodmaaltijd of een warme maaltijd zijn. De specialist ouderengeneeskunde en uw eigen huisarts stellen samen een behandelprogramma op dat precies bij u past. 

Voor wie

De dagbehandeling van Zorggroep Apeldoorn e.o. is geschikt voor u als u bijvoorbeeld:

  • geheugenproblemen en/of gedragsveranderingen ervaart als gevolg van bijvoorbeeld dementie;
  • uit het ziekenhuis komt na een ernstig ongeval of een CVA (beroerte) en moet revalideren;
  • mobiliteitsproblemen heeft en daarmee om moet leren gaan;
  • op de lijst staat voor opname in een zorgcentrum en wacht tot er een plekje vrijkomt.

De dagbehandeling biedt u gezelligheid, sociale contacten, een vaste dagstructuur en geeft ondersteuning en verlichting aan mantelzorgers. Cliënten worden begeleid door professionele zorgverleners, die samenwerking in een multidisciplinair team. Zo wordt er gekeken naar allerlei aspecten, zowel fysiek als mentaal. Het team geeft vervolgens adviezen voor de thuissituatie aan mantelzorgers en familie.

Vergoeding van uw zorg

Voor deelname aan de dagbehandeling bij Zorggroep Apeldoorn e.o. heeft u een indicatie nodig, waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoe deze zorg wordt vergoed. Dat kan via een Wlz-indicatie. Als u zich aanmeldt voor de dagbehandeling bij Zorggroep Apeldoorn e.o. helpen wij u verder.

Wilt u eerst een keer de sfeer komen proeven op onze dagbehandeling? Dan bent u zeker welkom. U kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek door op de knop contact te klikken.

Vacatures
Contact