Verpleeghuiszorg

Woonhaven

Is zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk en vindt u het prettig om met een klein groepje gezellig samen te leven? Dan kan dat in een van de appartementen van de Woonhaven. Met vijf andere mensen met dementie deelt u een etage. Er is een huiskamer om gezellig samen te zijn, samen te eten, samen leuke dingen te doen, samen televisie te kijken. U heeft een eigen slaapkamer waar ruimte is voor eigen spullen, zoals een stoel en accessoires uit uw vorige huis, dierbare herinneringen en een televisie. Uw naasten verwelkomen we graag om samen met u leuke activiteiten te ondernemen. Een wandeling in de omgeving, samen naar winkelcentrum, op familiebezoek of binnenshuis om samen een kopje thee te drinken, een puzzel te leggen of een spelletje te spelen.

Het personeel geeft mijn moeder regelmatig een aai of een knuffel

naaste

Bij veel vormen van dementie wisselen gevoelens van angst, boosheid en verdriet, maar ook van vreugde en blijdschap elkaar af. Wij bieden u geborgenheid en veiligheid om u bij deze gevoelens te  begeleiden. Samen met u en uw naasten creëren we voor u een evenwichtige leefomgeving die zoveel mogelijk aansluit bij uw belevingswereld en bij de wijze waarop u uw leven leidde toen u nog zelfstandig woonde. Daarbij kijken we naar u als persoon, naar uw levensloop, uw dagritme, naar de dingen die u graag deed en naar uw sociaal netwerk. We kijken naar wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft. Met onze liefdevolle zorg stimuleren wij u u zoveel mogelijk het leven te laten leiden zoals u dat wenst.

Over de locatie

De Woonhaven vindt u op een gezellige plek in de wijk Orden aan de westkant van Apeldoorn. De Woonhaven is een prettig, kleinschalig wooncomplex en met gezelligheid in de nabijheid. De Woonhaven heeft een binnentuin met fijne zitjes. Het winkelcentrum van Orden ligt op loopafstand en ook het Orderbos en het daarnaast gelegen Stadspark Berg en Bos, waar u heerlijk kunt wandelen, liggen in de buurt. In de Woonhaven betrekken we u waar kan bij de dagelijkse activiteiten zoals afwassen en afdrogen, de was opvouwen, afstoffen, planten water geven, schoenen poetsen en proberen we het normale zoveel mogelijk voort te zetten.

Beschikbaarheid

De wachttijden voor Woonhaven zijn variabel. Voor actuele informatie over de wachttijden kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur telefonisch of per e-mail contact opnemen met ons zorgservicebureau.