Revalidatiecentrum

Winkewijert

Als het na een operatie, ziekbed, ongeval of beroerte niet mogelijk is om naar huis terug te keren en uw leven weer zelfstandig op te pakken, is de Winkewijert, ons Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe, een waardevolle plek om te revalideren en te herstellen. Tijdens de periode dat u bij ons verblijft, begeleiden wij u met kwaliteitszorg, betrokkenheid, openheid en warmte. Bij ons bent u in goede handen op weg naar uw nieuwe zelfstandigheid.

De zuster komt regelmatig even bij mij zitten, vooral ook als ik het een beetje moeilijk heb. Ik stel dat zeer op prijs 

bewoner

Een multidisciplinair team van artsen, therapeuten en verpleegkundigen bepaalt samen met u en uw mantelzorger(s) de behandeldoelen en stelt aan de hand daarvan een zorg- en behandelplan op. Hier neemt u in groepsverband, en daar waar noodzakelijk individueel, actief aan deel. Het motto van de medewerkers die u bijstaan is: ‘handen op de rug’, wat u zelf kunt doen, laten we u stapsgewijs zelf weer doen. Tussentijds zijn er momenten waarin wij met u en uw naasten uw voortgang evalueren. Daarbij kijken we niet alleen hoe u zich lichamelijk voelt, uw sociale en geestelijke gezondheid zijn voor ons evenzo van belang. In de Winkewijert is alles erop gericht dat u uw dagelijkse leven in uw eigen woonomgeving en hoe u dat voorheen leidde, veilig en vertrouwd weer op kunt pakken.

Over de locatie

De Winkewijert ligt naast het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn. Voor een bezoek aan een arts in het ziekenhuis hoeft u niet voor naar buiten, er is een directe verbinding met het ziekenhuis. De Winkewijert is een van onze jongste locaties (geopend in 2016) en is ontworpen volgens de principes van ‘healing environment’, waarbij de mens centraal staat. De afdelingen en therapeutische oefenruimtes in de Winkewijert zijn ruim en licht en u bent er omringd door zachte, natuurlijke kleuren en ronde vormen. Het is wetenschappelijk bewezen dat zo’n rustgevende omgeving het herstel en het mentaal welbevinden van de mensen die zich hierin begeven, positief beïnvloedt. Ook het natuurlijke groen buiten, rondom de Winkewijert, draagt daaraan bij. In de Winkewijert zijn zowel een- als tweepersoonskamers, allen met eigen, luxe sanitair.

Afdelingen

De Grift (Geriatrische revalidatie)
Kayersbeek (Geriatrische revalidatie)

Beschikbaarheid

De wachttijden voor de Winkewijert zijn over het algemeen kort. Voor actuele informatie over de wachttijden kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur telefonisch of per e-mail contact opnemen met ons zorgservicebureau.

Winkewijert
Zr. Meyboomlaan 10
7334 DV Apeldoorn
Eerst verantwoordelijk begeleider Bart

"Op de afdeling waar ik werk bouw je echt een band op met de bewoners"

Meer over Bart