Ontmoetingsplek

De Vier Dorpen

De Vier Dorpen is een voormalig verpleeghuis aan de Loenenseweg in Beekbergen. De locatie is speciaal voor ouderen die een zorgvraag hebben. Het ligt op een prachtige plek midden in het groen en alle winkels en andere voorzieningen liggen om de hoek. Beekbergen heeft een dorpse sfeer en buurtbewoners worden actief betrokken bij activiteiten en festiviteiten in het dorp. Een unieke woonplek dus, waar u de rust ervaart van de natuur én onderdeel bent van het dorpse leven.

Wonen en zorg zijn gescheiden op De Vier Dorpen. Dit houdt in dat u zelf een woning huurt via ouderenhuisvester Habion en de zorg apart inkoopt. U ontvangt de zorg via het ‘volledig pakket thuis’ via Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.). Binnen dit pakket valt de onderstaande zorg:

  • Verpleging en verzorging
  • Welzijn en begeleiding
  • Eten en drinken
  • Huishoudelijke hulp

ZGA e.o. vindt het belangrijk dat u als bewoner hierin de regie heeft. Dat u en uw naasten kunnen blijven doen wat u al zelf of samen deed. Zo kunt u, met ondersteuning van uw naasten en onze zorgmedewerkers, het leven blijven leiden wat u graag wilt.

Bij De Vier Dorpen voelt het alsof ik elke dag jarig ben

bewoner

Over de locatie

De grond waarop De Vier Dorpen is gebouwd, is geschonken door mejuffrouw J.H.C. Ooster. Bij de verkoop van de grond aan de gemeente bepaalde ze dat de helft van deze grond bestemd was voor de bouw van een bejaardencentrum. Toen begin jaren ‘70 De Vier Dorpen hier startte als bejaardentehuis, was dat dan ook geheel aan haar te danken.

De Vier Dorpen bestaat uit twee delen. Er is een hoofdgebouw met 51 zelfstandige appartementen en daaromheen liggen nog 31 losse appartementen. In het hoofdgebouw is een ontmoetingsruimte aanwezig. Hier kunt u gezamenlijke activiteiten doen of gewoon gezellig een kopje koffie drinken met uw medebewoners.

Beschikbaarheid

Bent u benieuwd of er nog een woning beschikbaar is? Dan verwijzen wij u graag door naar de eigenaar van het gebouw, Habion. Zij zijn verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Heeft u een vraag over het ontvangen van zorg op De Vier Dorpen, dan kunt u ons Zorgservicebureau benaderen. Zij helpen u graag.

Meer weten over de verbouwing van De Vier Dorpen? Klik hier.

De Vier Dorpen
Loenenseweg 39 (tijdelijk verblijfsadres: Droomparken/Europarcs, Lage Bergweg 31, woning FB5, 7361 GT, Beekbergen)
7361 GB Beekbergen