Dagactiviteiten

Radio Kootwijk

In samenwerking met Staatsbosbeheer bieden we in de prachtige groene omgeving van Radio Kootwijk een plek waar jong dementerenden en jonge ouderen met dementie rondom het voormalige zendstation werken in de natuur. Cliënten met ervaring of talent in groenonderhoud werken hier als vrijwilligers en leveren daarmee een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Veel cliënten vinden het fijn de dag buiten door te brengen en in beweging te zijn. Een goede balans tussen rust en uitdaging, samenwerken met een groep, participeren in de samenleving en eer van je werk hebben, zorgen ervoor dat cliënten aan het eind van de dag met een voldaan gevoel weer naar huis gaan. 

Onderdeel van DemenTalent
Het werken bij Radio Kootwijk is een onderdeel van DemenTalent, een initiatief van Zorggroep Apeldoorn. Bij DemenTalent wordt gezocht naar een zinvolle daginvulling die past bij de talenten van iemand met dementie. Het zorgaanbod bestaat uit vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer of bij een kinderdagverblijf, creatieve workshops, beweegprogramma’s, lotgenotengesprekken en trainingen in dagelijkse handelingen.

DemenTalent won met de samenwerking met Staatsbosbeheer op Radio Kootwijk de Europese EFID-award, die wordt uitgereikt aan projecten die mensen dementie een plek in de gemeenschap bieden.

Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk