Verpleeghuiszorg

Pachterserf

Heeft u een vorm van dementie waardoor zelfstandig wonen niet meer mogelijk is? Dan kunt u kiezen voor een woonvorm met zes tot acht andere mensen met dementie.
Pachtersveld is een locatie waar wij deze kleinschalige woonvorm aanbieden. We leven samen, we bereiden samen de maaltijden voor, we eten samen, we doen samen huishoudelijke klusjes. We zijn er voor elkaar, gezellig en vertrouwd.
U heeft een eigen slaapkamer waar ruimte is voor eigen spullen, zoals accessoires uit uw vorige huis, dierbare herinneringen en een televisie. Uw naasten verwelkomen we graag om samen met u leuke activiteiten te ondernemen. Een wandeling in de natuurrijke omgeving, winkelen in het winkelcentrum in de buurt, familiebezoek of binnenshuis om samen een kopje thee te drinken, een puzzel te leggen of een spelletje te spelen.

Bij veel vormen van dementie wisselen gevoelens van angst, boosheid en verdriet, maar ook van vreugde en blijdschap elkaar af. Wij bieden u geborgenheid en veiligheid om u bij deze gevoelens te begeleiden. Samen met u en uw naasten creëren we voor u een evenwichtige leefomgeving die zoveel mogelijk aansluit bij uw belevingswereld en bij de wijze waarop u uw leven leidde toen u nog zelfstandig woonde. Daarbij kijken we naar u als persoon, naar uw levensloop, uw dagritme, naar de dingen die u graag deed en naar uw sociaal netwerk. We kijken naar wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft. Met onze liefdevolle zorg stimuleren wij u u zoveel mogelijk het leven te laten leiden zoals u dat wenst.

Over de locatie

Het Boerenerf, waar Pachterserf onderdeel van is, verwijst naar de vele boerderijen en weilanden die deze landelijke omgeving vroeger rijk was. Ook de rust, de uitstraling van de natuurlijke materialen en kleuren van de gebouwen en herinneren daaraan. Er is veel groen op en rondom het terrein en er zijn er volop mogelijkheden om heerlijk buiten te zijn. Op het Boerenerf kan dat op de zitjes bij het theehuis en bij de dierenweide. Pachterserf heeft een ruim terras met een prettig uitzicht op de weidse omgeving. Het Boerenerf ligt tussen de wijken de Anklaar en de nieuwe wijk Zuidbroek. Winkels en voorzieningen zijn wandelend of per fiets goed bereikbaar

Beschikbaarheid

De wachttijden voor Pachterserf zijn variabel. Voor actuele informatie over de wachttijden kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur telefonisch of per e-mail contact opnemen met ons zorgservicebureau.

Pachterserf
Sprenkelaarshof 101
7323 XE Apeldoorn