Verpleeghuiszorg
Wonen met dementie

Het Zonnehuis

Als zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk is en u zoekt een nieuwe, rustige en groene woonomgeving, dan vindt u bij Het Zonnehuis in Beekbergen het verpleeghuis dat bij u past. Het Zonnehuis ligt aan de rand van de gemoedelijke, kleine dorpskern van Beekbergen. Het is maar een korte wandeling naar winkels, de markt, de bibliotheek of naar een terras. Bent u graag in de natuur? Die is dichtbij. In de tuin, maar ook in de directe omgeving van Het Zonnehuis kunt u met uw bezoek, met een mede-bewoner of in uw eentje heerlijk wandelen of even op een bankje zitten.

Mijn moeder wordt heel kundig verzorgd. Ze heeft nu rust en regelmaat thuis, dat is erg prettig

naaste

In Het Zonnehuis laten we u in een huiselijke, vertrouwde omgeving zoveel mogelijk uw leven leiden zoals u dat deed en gewend was. We overleggen samen met u en uw naasten waar u hulp, zorg en begeleiding nodig heeft en wenst. Die ontvangt u van onze deskundige medewerkers, specialisten en vrijwilligers die allemaal met toewijding voor u klaar staan. Het Zonnehuis is een licht en ruim huis met op iedere afdeling een sfeervolle huiskamer. U kunt hier bezoek ontvangen, samen met mede-cliënten leuke activiteiten ondernemen en televisie kijken. Afhankelijk van de afdeling waar u gaat wonen, deelt u een slaapkamer met een mede-bewoner. Die slaapkamer maken we gezellig met enkele kleine, dierbare spullen die u uit uw eigen huis meeneemt. Voor uw bezoek hanteren we geen vaste tijden. Uw familie, vrienden, vorige buren en mantelzorgers zijn altijd welkom.

Over de locatie

Al sinds 1929 bestaat Het Zonnehuis als verpleeghuis. Het was zelfs een van de eerste verpleeghuizen van ons land en het eerste verpleeghuis van Vereniging Het Zonnehuis, opgericht door Jo Visser (1890). Met haar ruimhartige inzet voor ouderenzorg en met gulle giften van derden, onder meer van Koningin Emma, kreeg zij het voor elkaar Het Zonnehuis in Beekbergen te realiseren. Haar streven was om iedere provincie een Zonnehuis voor ouderenzorg op te richten. In de ruim negentig jaar die volgden, vonden er in Het Zonnehuis in Beekbergen diverse verbouwingen en uitbreidingen plaats. Tegenwoordig biedt Het Zonnehuis aan 120 bewoners een fijne woonplek.

Afdelingen
Gasthuismolen (Somatiek)
Hamermolen (Somatiek)
Ruitersmolen (Dementie)
Tullekensmolen (Dementie)

Beschikbaarheid
De wachttijden voor Het Zonnehuis zijn over het algemeen kort. Voor actuele informatie over de wachttijden kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur telefonisch of per e-mail contact opnemen met ons zorgservicebureau.

Het Zonnehuis
Dorpstraat 49
7361 AR Beekbergen