Verpleeghuiszorg
Wonen met dementie

De Windkanter

Is zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk en vindt u het prettig om met een klein groepje gezellig samen te leven, dan kan dat in een van de appartementen van de Windkanter. Met vijf andere mensen met dementie deelt u een huiskamer om gezellig samen te zijn, samen te eten, samen leuke dingen te doen, samen televisie te kijken. U heeft een eigen slaapkamer waar ruimte is voor eigen spullen, zoals en fijne stoel en accessoires uit uw vorige huis, dierbare herinneringen en een televisie. Uw naasten verwelkomen we graag om samen met u leuke activiteiten te ondernemen. Een wandeling in de omgeving, samen naar de zaterdagmarkt in het centrum van Apeldoorn, op familiebezoek of binnenshuis om samen een kopje thee te drinken, een puzzel te leggen of een spelletje te spelen.

Het personeel en de vrijwilligers zorgen voor geluksmomentjes in het leven van mijn tante

naaste

Bij veel vormen van dementie wisselen gevoelens van angst, boosheid en verdriet, maar ook van vreugde en blijdschap elkaar af. Wij bieden u geborgenheid en veiligheid om u bij deze gevoelens te  begeleiden. Samen met u en uw naasten creëren we voor u een evenwichtige leefomgeving die zoveel mogelijk aansluit bij uw belevingswereld en bij de wijze waarop u uw leven leidde toen u nog zelfstandig woonde. Daarbij kijken we naar u als persoon, naar uw levensloop, uw dagritme, naar de dingen die u graag deed en naar uw sociaal netwerk. We kijken naar wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft. Met onze liefdevolle zorg stimuleren wij u u zoveel mogelijk het leven te laten leiden zoals u dat wenst.

Over de locatie

Op een fraaie locatie, dichtbij het centrum van Apeldoorn, staan sinds 2011 de markante Witte Wolken waarin De Windkanter gevestigd is. De ronde vormen van de drie naast elkaar gelegen gebouwen lopen soepel in elkaar over, zoals wolken. De Witte Wolken is een appartementen- en zorgcomplex dat huurwoningen, een zorgcentrum en in De Windkanter vier appartementen met 24 units voor kleinschalige woonzorg voor mensen met dementie combineert. Ruimtelijkheid is wat deze locatie aan de rand van Apeldoorn-West kenmerkt. Vanuit de Witte Wolken is het een korte wandeling naar het centrum van Apeldoorn, het winkelcentrum in de wijk Orden is eveneens dichtbij. Een klein stukje verder, en u bent in Stadspark Berg en Bos, waar u heerlijk kunt wandelen.

Beschikbaarheid

De wachttijden voor de Windkanter zijn variabel. Voor actuele informatie over de wachttijden kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur telefonisch of per e-mail contact opnemen met ons zorgservicebureau.

Praktische informatie

DoelgroepPG
Aantal bewoners24
Hoe ziet de afdeling er uit?Eigen kamer, gedeelde badkamer, gezamenlijke huiskamer, 4 huisjes
Specifieke kenmerken van de afdelingGeen bezoektijden, activiteitenbegeleidster stemt activiteiten af op wens cliënt 4 dagen per week, aantal dagen zelf gekookt met bewoners en vrijwilligers, wandelen op donderdag, dinsdag muziek therapeut
Gebruik familieNetja
Bezoektijden / dagprogramma /Speciale voorzieningenGeen bezoektijden
Binnentuin, groot balkon, belevingshoekjes, lopen mogelijk, is op loopafstand van centrum, kapper, kamer inrichten met eigen spullen. Grootte van de kamer is wisselend per huisje
Oppervlakte kamer:  … x  …
Wat staat er standaard in de kamer?                          

                                                           
Bed
Kledingkast
Wasgelegenheid
Gordijnen
Verlichting
Wat kan de cliënt zelf meenemen?

Alles is bespreekbaar, afhankelijk van de grootte van de kamer
Is er een gemeenschappelijke ruimte?  Nee, wel verschillende hoekjes om te zitten.
Wat staat er in de gemeenschappelijke ruimte?    Bankstel
Eettafel
Kastjes
Inbouw keukentje/koelkast

De Windkanter
Prinses Beatrixlaan 270
7312 AA Apeldoorn