Hospice

Hospice De Spreng

Uw levenseinde nadert en u zou het liefst thuis overlijden. Soms is dat niet mogelijk omdat u zorg nodig heeft die uw naasten of mantelzorgers niet meer kunnen bieden, hoe graag ze dat ook willen. In hospice De Spreng in Beekbergen verlenen wij u de zorg de u in uw laatste levensfase nodig heeft, deskundig, betrokken en liefdevol. De zorg voor u die wij overnemen, biedt u en uw naasten verlichting en rust, waardoor u er meer kunt zijn voor elkaar. In De Spreng laten wij u het leven leiden zoals u dat wenst, zoals het u past. U heeft uw eigen zit/slaapkamer, met uw eigen spullen. Voor familie en naasten staat de deur altijd open.

De menselijke en persoonlijke aandacht heeft op ons een enorme indruk gemaakt en daar zijn wij zeer dankbaar voor

naaste

De zorgverleners en vrijwilligers in De Spreng zijn gespecialiseerd in palliatieve zorg. De behandelingen en de zorg zijn erop gericht om uw ziektesymptomen zoals pijn, misselijkheid of benauwdheid te verlichten en u zoveel mogelijk kwaliteit van leven te bieden. Uw wensen staan voorop. Wat u kunt of niet kunt, wat u wilt of juist niet, wij houden er rekening mee. In De Spreng verblijven tien mensen die ook in hun laatste levensfase zijn. Het hospice is een vertrouwde omgeving, u bent nooit alleen, u bent er voor elkaar, met elkaar. Iedereen heeft de vrijheid de tijd op zijn of haar eigen manier door te brengen. Met een boek in uw kamer, bij de televisie met de andere gasten, op uw kamer met uw naasten of in het zonnetje in de tuin.

Over de locatie

Tijdens uw verblijf in hospice De Spreng wordt u begeleid door een multidisciplinair team. Hierin zijn een specialist ouderengeneeskunde, een palliatief medewerker een verzorgende die zich over u ontfermen. Toegewijde zorgvrijwilligers werken soms al jaren bij het hospice. Ze werken zoveel mogelijk volgens een vast rooster en voelen goed aan wat gasten nodig hebben. Zij zijn gastvrouw/gastheer, ze koken, bieden een luisterend oor, houden uw hand vast en ze zorgen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Via Zorggroep Apeldoorn zijn er korte lijnen met andere specialisten, zoals een fysiotherapeut, een kapper of een geestelijk verzorger. U bent in goede handen.

Beschikbaarheid

De wachttijden variëren. Als u ervoor gekozen heeft om voor uw laatste levensfase naar hospice De Spreng te verhuizen, dan meldt uw huisarts of specialist u aan bij onze collega’s van het Zorgservicebureau. Zij regelen de formaliteiten rondom een opname.

Hospice De Spreng
Ruitersmolenweg 5
7361 CC Beekbergen