Dagbesteding
Verpleeghuiszorg

De Hofstede


Is zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk, dan is het prettig om te weten dat u kunt verhuizen naar een gezellige, veilige en vertrouwde plek met liefdevolle en deskundige zorg in uw eigen buurt.
Daarom hebben wij naast onze verschillende woonvormen in Apeldoorn, ook een Locatie in Twello.
Hier wonen en werken voornamelijk mensen uit de regio Voorst en omstreken.
De kans is groot dat u hier bekenden tegenkomt. Een binding met de omgeving kan ervoor zorgen dat uw verhuizing naar een verpleeghuis iets soepeler verloopt. Ondanks dat realiseren wij ons dat een nieuwe woonomgeving erg wennen is. Wij geven nieuwe cliënten alle ruimte, tijd en begeleiding om bij ons weer een nieuw thuis op te bouwen.

In locatie de Hofstede woont u samen met andere mensen met dementie. U heeft een eigen kamer en een gemeenschappelijke woonkamer. Hier is ruimte voor persoonlijke spulletjes, zoals een fijne stoel, een schilderij en dierbare herinneringen uit uw vorige huis. Voor bezoek gelden geen bezoektijden.
Uw naasten verwelkomen we graag ieder moment van de dag, rekening houdend met uw dagritme, om samen met u leuke activiteiten te ondernemen.
Een wandeling in de omgeving, samen naar het winkelcentrum, op familiebezoek of binnenshuis om samen een kopje thee te drinken, een puzzel te leggen of een spelletje te spelen.

In locatie de Hofstede wordt ook dagbehandeling geboden door de medewerkers van de Barnte.

Over de locatie

Locatie de Hofstede vindt u in de wijk Duistervoorde. Net als thuis mag u zich in deze locatie vrij bewegen. De locatie is ruim opgezet wat maakt dat er veel ruimte is om u te bewegen. Wilt u gezelligheid, dan vindt u die in de huiskamer of op een van de andere groepen. Wilt u buiten zitten, dan kan dat op het terras aan de voorzijde of in de binnentuin. Of u maakt een korte wandeling naar de kleine dierenweide naast de locatie. Wilt u een handje helpen bij de huishouding, dan stimuleren we dat.
Wat u zelf kunt doen, laten we u doen. In locatie de Hofstede werken we met Familienet, het communicatiemiddel tussen naastbetrokkenen en zorgmedewerkers. Hier delen we foto’s en verhalen van activiteiten.

Praktische informatie

DoelgroepPsychogeriatrie
Aantal bewoners30
Hoe ziet de afdeling er uit?Alle cliënten hebben een eigen zit/slaapkamer. Deze zijn qua grootte verschillend. Wanneer u op de Hofstede komt wonen, krijgt u eerst een kleine kamer toegewezen. Zodra er een grotere kamer vrij komt, komt u, als u dit wenst, hiervoor in aanmerking. Er is een interne wachtlijst.
Specifieke kenmerken van de afdelingLaagdrempelig – het dorpse gebeuren, staat midden in het dorp.
Familieparticipatie – familie overal bij betrokken
Transparant van beide kanten
Alles is bespreekbaar
Locatie oogt ruimtelijk met de binnentuin
Gebruik familieNetja
Bezoektijden / dagprogramma /Speciale voorzieningenGeen bezoektijden, bezoek is altijd welkom
Locatie staat midden in het dorp. Gesloten binnen tuin voor de cliënten. Horeca gelegenheid op loopafstand en is goed toegankelijk voor de doelgroep.
Oppervlakte kamer:  … x  …Zijn allemaal verschillend qua afmetingen van klein naar zeer ruim en naar de wensen van de cliënt in te richten
Wat staat er standaard in de kamer?                          

                                                           
Bed
Wastafel
Linnenkast
Wat kan de cliënt zelf meenemen?

Cliënt mag alles mee nemen. Er is zelfs al een cliënt geweest die een aquarium had meegenomen.
Is er een gemeenschappelijke ruimte?  ja
Wat staat er in de gemeenschappelijke ruimte?    Stoelen, tafels, tv, keukens, banken
De Hofstede
Jupiter 60
7391 RK Twello