Exposities locatie Randerode

Van 5 juli tot 22 augustus 2022

Marja Steinmetz: Glas

Marja Steinmetz is opgeleid als fotografe in Den Haag. Daarna deed ze de lerarenopleiding in Textiele Werkvormen in Utrecht. Eigenlijk heeft het er altijd al ingezeten dat ik kunstenaar was en ben.
Als beeldend kunstenaar werkt ze lang met hout, maar is nu al jaren gefascineerd door glas. “Glas heeft van zichzelf een enorme levenslust”. De vele expressiemogelijkheden om je in het glas door middel van verschillende technieken te willen uiten, zijn voor mij een constante uitdaging. Door die uitdaging te combineren met gedrevenheid en passie ontstaat haar kunst.

Boten van glas, huizen van glas, bloemen van glas, colliers, schalen, Marja maakt het allemaal. Bijzonder ook zijn de doosobjecten en bewaardozen met as bestemming. Marja trakteert de bezoeker op een vrolijk feest voor de ogen met kleurige en herkenbare vormen. Zij laat de bezoeker toe in haar fantasiewereld welke zij heeft gevangen o.a. in glas. Door het combineren van verschillende glastechnieken en meerdere materialen waaronder hergebruik, ontstaan er wonderlijke combinaties. De kracht van haar verbeelding wordt versterkt door haar jarenlange vakvrouwschap. Haar werk getuigt van een geheel eigen signatuur. In glas kan zij haar eigenheid en beleving kwijt waardoor de beelden, mede door haar perfectie, een grote zeggingskracht hebben. Haar werk geeft het leven kleur. Doordat ze zich richt op diversiteit in haar werk zijn er steeds nieuwe uitdagingen. Zo gaat het dus in mijn leven. Marja vormt ook eigentijdse objecten met gebruikmaking van “gebruikte” en nieuwe materialen.

Wim Streep: Schilderijen

Wim Streep werd geboren op 27 augustus 1947 in Amsterdam West, maar kwam met de verhuizing van Centraal Beheer mee naar Apeldoorn. Al in zijn jeugdjaren ging zijn grootste belangstelling uit naar schilderen, tekenen en elektronica. Vanuit Apeldoorn ging hij in 1979 de Avondopleiding volgen aan de Academie voor de Beeldende Kunst ArtEZ in Arnhem, richting schilderen, video en fotografie, een opleiding die hij in 1984 met succes afsloot. Jaren later volgde opnieuw een studie aan ArtEZ, dit keer met als richting Kunstonderwijs en Ontwerp. Beinvloed door allerlei stijlen, wist Wim Streep uiteindelijk
zijn eigen stijl te ontwikkelen.

Zijn belangstelling gaat uit naar grote steden, zoals Amsterdam. Hij maakte daar snapshots, die hij bewerkte met grafische programma’s. Deze bewerkte foto’s dienden dan weer als uitgangspunt voor zijn schilderwerk. Ook elektronica en 3D printing mogen zich in een warme belangstelling van de kunstenaar verheugen. Naar aanleiding van 25 jaar Open Monumentendagen in Apeldoorn, is er door de kunstenaar ook een serie van Apeldoorn, getiteld “Nieuw gebruik – Oud gebouw” geschilderd, die op briefkaart uitgebracht is en tegen een redelijke prijs verkrijgbaar is bij de kunstenaar.

Wim Streep exposeert regelmatig in Amsterdam en in Apeldoorn, zoals in CODA en ACEC en is aangesloten bij Stichting Ateliers Apeldoorn, waar hij regelmatig deelnam aan groepsexposities. Recent exposeerde hij in de Oranjerie in Apeldoorn, een expositie georganiseerd door zijn oud docent Nico Schulte en in de Grote Kerk in Apeldoorn.

Bettina Regeling – Cabrera.

Afgestudeerd aan de Universiteit van Architectuur, Ontwerp en Kunst in Asunción hoofdstad van Paraguay , als Architect en in april 2004 verhuisd naar Apeldoorn. Op de Universiteit heeft zij veel geleerd over kleuren mengen, aquarelleren en tekenen met houtskool. Ze heeft ook lessen genomen in Paraguay in schilderen met olieverf. Met acrylverf, Chinese inkt op rijstpapier, speciale stiften op papier, oliepastel en pastelkrijt werken en schilderen op vogelveren , heeft Bettina zichzelf aangeleerd uit boeken en met veel oefenen. Zij heeft zich ook ontwikkeld in “Decorative painting”, waarmee zij in Paraguay haar eigen lijn van handgeschilderde decoratie artikelen voor kinderen had , in kunst in paraffine (handgemaakte kaarsen en handgesneden kaarsen) en kunstvoorwerpen in koud porselein.

Beschilderde veren.
Altijd sta ik open voor nieuwe technieken en materialen. Met deze liefde voor het schilderen en nieuwsgierig naar nieuwe uitdagingen ben ik tot deze bijzondere vorm van kunst gekomen: “Schilderen op veren”. Het geheim van de beschilderde veren is: “geduld hebben”. De veren zijn niet voorbereid of geplakt. Met een heel dunne penseel wordt de verf op de veer “gezet”, want drukken en tekenen met een potlood is niet mogelijk, dan gaan de veren uit elkaar.

Sven Scholten: Stadsfotograaf Apeldoorn

Sta oog in oog met 15 prachtige foto’s van Sven en laat je inspireren door zijn project ‘Mooi Volk’.
Tijdens dit project struint Sven Apeldoorn en de 11 dorpen af op zoek naar niet alledaags volk. Mensen met een bijzondere hobby, levensstijl, beroep of gewoon een uniek voorkomen hebben.

‘Ik heb voor dit project gekozen voor de analoge manier van fotograferen. Puur omdat ik het voor mezelf niet te makkelijk wil maken en het heel goed vind passen bij dit project. Daarbij is analoog fotograferen met een oude 6 x 6 camera ook nog eens leuk omdat de mensen zich minder snel ongemakkelijk voelen en het gaat allemaal 10x zo traag waardoor een toevalstreffer bijna uitgesloten is’ licht Sven toe.

Vacatures
Contact