Dementie op jonge leeftijd

Ook voor mensen met dementie op jonge leeftijd biedt Zorggroep Apeldoorn passende zorg. Op onze locatie Randerode hebben wij een speciale afdeling – Groenendaal – waar we deze zorg verlenen. Vaak zijn deze bewoners nog erg vitaal. Daarom hebben we deze zorg volledig aangepast aan de ondersteuningsbehoefte die onze bewoners nodig hebben. Zo kunnen ze blijven wie ze zijn.

Dementie op jonge leeftijd

Dementie is een ingrijpende ziekte die zich vaak op hogere leeftijd voordoet. Er zijn echter ook mensen die al op jongere leeftijd met dementie worden gediagnosticeerd. We spreken hiervan als de kenmerken van dementie zijn ontstaan vóór het 65e levensjaar. Op de afdeling Groenendaal bieden we passende zorg die speciaal op deze bewoners is afgestemd. De woongroep biedt ruimte aan 14 bewoners, die gemiddeld tussen de 40 tot 70 jaar oud zijn.

Van betekenis zijn

De zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd is aangepast aan hun ondersteuningsbehoefte, maar ook aan hun verlangen om van betekenis te zijn. Bij Zorggroep Apeldoorn sluiten we hierop aan door onze bewoners actief te begeleiden en te betrekken in allerlei dagelijkse bezigheden. Samen met de bewoners koken we bijvoorbeeld dagelijks op de afdeling. Ook wandelen we veel, bewegen we (ook op muziek) en laten we mensen mét elkaar activiteiten ondernemen.

Groenten uit eigen tuin

In de binnentuin van Groenendaal is het heerlijk vertoeven. Onze bewoners zorgen samen met de medewerkers dat de groenten die hier zijn gepoot (onder andere aardbeien, tomaat, paprika en kruidenplantjes) goed groeien en bloeien. Voor bewoners die vitaal zijn en de mogelijkheden hebben om er zelf op uit te gaan, is hiervoor de gelegenheid op Groenendaal. Daarnaast waarborgen we de veiligheid voor de bewoners voor wie dit niet passend is. Samen wandelen we geregeld naar Ugchelen om een ijsje te halen bij de lekkerste ijssalon.

Betrokken begeleiding van bewoners met dementie op jonge leeftijd

Ook onze bewoners met dementie op jonge leeftijd willen we zoveel mogelijk laten blijven wie ze zijn. Onze medewerkers op Groenendaal zijn betrokken en toegewijd om aan te sluiten bij de behoeften van iedere individuele bewoner en hen iedere dag opnieuw een fijne dag te bezorgen. Bent u benieuwd naar de sfeer op Groenendaal? Neem gerust contact op om eens vrijblijvend een kijkje te nemen.

Vacatures
Contact