DemenTalent

Je talent inzetten om via werk een bijdrage te leveren aan de maatschappij, is voor iedereen weggelegd, ook voor mensen met een beperking. Juist hen biedt een nuttige dagbesteding met zichtbaar resultaat een positieve impuls aan de kwaliteit van leven. Samenwerken, bezig en in beweging zijn, van belang zijn, het is veel meer van dagbesteding. Het brengt structuur in een week, het is leerzaam, het verstevigt zelfvertrouwen, het ontwikkelt sociale vaardigheden. Met die overtuiging startten wij in 2012 DemenTalent, een project waar we voor jong dementerenden en jonge ouderen met dementie werkplekken creëerden. In Staatsbosbeheer vonden we een partner, de natuur rondom Radio Kootwijk kozen we als locatie. Een groep dementerenden gaat er sindsdien wekelijks als vrijwilligers aan de slag om, onder professionele begeleiding en met ondersteuning van vrijwilligers, natuurrijke omgeving rondom het zendgebouw te onderhouden.

De DemenTalent-projecten zijn de laatste jaren uitgebreid met werkplekken bij sportclubs, bij kinderdagverblijven bij gebouwen van Zorggroep Apeldoorn eo. Inmiddels is DemenTalent uitgewaaierd over heel Nederland en kennen vele gemeentes werkprojecten voor jong-dementerenden en jonge ouderen met (beginnende) dementie.

Iets voor u?

U kunt DemenTalent bezoeken met een CIZ-indicatie voor behandeling of indicatie voor begeleiding via de WMO. Een doorverwijzing voor behandeling kunt u aanvragen via uw huisarts, de plikliniek Geriatrie, GGNet Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WMO-loket van uw gemeente of met uw casemanager.

Bent u vitaal, wilt u de handen uit de mouwen steken en met een groep andere jong/vroeg dementerenden een dag per week in de buitenlucht aan het werk? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer informatie

Contact

Wilt u een rondleiding, meer informatie of  wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met onze collega’s van het zorgservicebureau via 055 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of zorgservicebureau@zgapeldoorn.nl.

Vacatures
Contact