Dagbesteding

Uw welzijn is voor ons belangrijk

Woont u thuis en heeft u ondersteuning nodig? Dan zijn dagactiviteiten de oplossing voor u. Hier krijgt u ondersteuning en behandeling. Samen kijken we hoe u uw dag prettig kunt invullen. Zo kunt u langer thuis wonen in uw vertrouwde omgeving. Zorggroep Apeldoorn en omstreken biedt dagactiviteiten op verschillende locaties in Apeldoorn.

Wat kunt u verwachten?
Wij gaan met u op zoek naar hoe uw dag zo actief mogelijk ingevuld kan worden, passend bij uw interesses en behoeften. De activiteiten zijn gevarieerd en gericht op training en behandeling, maar ook op ontspanning.
Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Schilderen, houtbewerken en handwerken
  • Denksport, geheugentraining, taal- en vertelgroepen, multimedia en het dagelijks bespreken van het nieuws
  • Wandelen, sportieve spellen en gymnastiek
  • Koken, bakken en tuinieren

DemenTalent
Met DemenTalent blijven jonge mensen met dementie onderdeel van de maatschappij. We kijken naar wat u kan en betrekken u bij activiteiten die bij uw interesses passen. Onderling contact met lotgenoten is daarnaast ook belangrijk. Er is humor, mooie gesprekken en we helpen elkaar. Bij DemenTalent is er een goede balans tussen rust en uitdaging. DemenTalent heeft een locatie op Radio Kootwijk en in Apeldoorn ‘bij1419’

Afasiecentrum
Heeft u afasie en wilt u graag zelfstandig leren communiceren? Dan is het Afasiecentrum mogelijk de juiste plek voor u. U kunt er terecht voor behandeling en dagbesteding. In kleine groepen leren we met elkaar en van elkaar. Ook is het schilderatelier wekelijks geopend. Hier kunt u ontdekken dat het plezierig is om mooie kunstwerken te maken waar geen woorden voor nodig zijn.

Er kan meer dan u denkt
We vinden het fijn als u het gevoel heeft van betekenis te zijn voor uw omgeving, maar ook van betekenis bent voor uzelf. Door met u in gesprek te gaan, ontdekken we waar uw behoeftes liggen. Die gaan we invullen op een manier die bij u past. Er is meer mogelijk dan u denkt!

 

Ondersteuningsgebieden

Zelfstandigheid
Wanneer uw zelfstandigheid afneemt, is dat erg ingrijpend. Hoe kunt u uw leven aanpassen op deze nieuwe situatie? Training en behandeling kunnen hier een onderdeel van zijn.

Gelijkgestemden ontmoeten
Met iemand praten die hetzelfde meemaakt als u, is erg prettig. Hoe gaan anderen om met bepaalde situaties? Wat zijn ervaringen van hen?

Van betekenis zijn
Wat zijn uw talenten en hoe kunt u deze inzetten om uzelf en anderen gelukkig te maken?

Sociale contacten
Door het structureel bezoeken van de dagactiviteiten voorkomen we eenzaamheid. Het samen optrekken geeft dat u op sociaal gebied niets tekort komt.

Ondersteuning naasten
Heeft u naasten die voor u zorgen? Waar lopen ze tegenaan en waar kunnen wij helpen?

Wij bieden dagactiviteiten voor

Parkinson

Revalidatie & Chronisch Lichamelijke Aandoeningen

Dementie

Dementie op jonge leeftijd (DemenTalent)

Locaties dagactiviteiten

Prins Willem Alexanderlaan

Prins Willem Alexanderlaan

Afasiecentrum (PWA Laan)

Afasiecentrum (PWA Laan)

De Barnte (De Hofstede)

De Barnte (De Hofstede)

Prinsenbeek (Casa Bonita)

Prinsenbeek (Casa Bonita)

De Botter (De Viermaster)

De Botter (De Viermaster)

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk

Vacatures
Contact