Dagactiviteiten

´Ik heb de ziekte van Parkinson en krijg daarom fysiotherapie en logopedie. Bij de houtgroep werk ik tussendoor aan een stoeltje voor mijn kleindochter. Als ik thuiskom, heb ik altijd weer iets te vertellen´

Woont u thuis en heeft u extra ondersteuning nodig?

Bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken kunt u terecht voor dagactiviteiten. Dagactiviteiten zijn persoonlijk maatwerk. Uw programma kan bestaan uit dagbesteding en dagbehandeling. Zo kunt u langer thuis wonen in uw vertrouwde omgeving.

Zorggroep Apeldoorn en omstreken biedt dagactiviteiten op verschillende locaties in Apeldoorn, waaronder aan de Prins Willem-Alexanderlaan. Deze locatie is ruim opgezet en heeft verschillende ruimtes waar diverse activiteiten plaatsvinden.

Dagactiviteiten zijn geschikt voor mensen met:

 • De ziekte van Parkinson
 • Een chronische lichamelijke aandoening
 • Niet-aangeboren hersenletsel
 • Een verdere herstelwens na revalidatie
 • Dementie (DemenTalent)
 • Afasie (Afasiecentrum bèta)

Wat kunt u verwachten

Dagactiviteiten geven structuur, zingeving en gezelligheid aan uw dag. Het helpt om uw zelfstandigheid te vergroten. We kijken welke ondersteuningsvraag u heeft en sluiten aan bij wie u bent en wat uw wensen, interesses en behoeftes zijn. De activiteiten zijn gevarieerd en gericht op training en behandeling maar óók op ontspanning.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Schilderen, houtbewerken en handwerken
 • Denksport, geheugentraining, taal- en vertelgroepen, multimedia en muziek maken
 • Erop uit met de duo-fiets
 • Wandelen, sportieve spellen en gymnastiek
 • Koken, bakken en tuinieren

Heeft u een indicatie voor behandeling?

Dan is fysiotherapie, ergotherapie of logopedie onderdeel van uw programma. Ook een psycholoog is aanwezig. U mag rekenen op ruime ervaring en gespecialiseerde experts.

Parkinson
We bieden speciale programma’s en activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson. De behandelaars zijn aangesloten bij ParkinsonNet en hebben nauw contact met Parkinson- verpleegkundigen in de regio.

DemenTalent: blijven deelnemen aan de maatschappij
Heeft u dementie en voelt u zich vitaal? Bij DemenTalent blijft u betrokken deelnemen aan de maatschappij. Dit doet u door uw talent in te zetten als vrijwilliger bij verschillende projecten en activiteiten. Onderling contact met lotgenoten is daarnaast ook erg belangrijk.

Iets voor u?

Dagactiviteiten bezoeken kan met een WMO-indicatie voor begeleiding van de Gemeente Apeldoorn, een WLZ-indicatie of een indicatie voor behandeling voor Geneeskundige Zorg aan Specifieke Patiënten (GZSP). Bent u enthousiast geworden? Wilt u een rondleiding of direct aanmelden? Neem dan contact op met ons zorgservicebureau: 055 – 549 52 49

Ondersteuningsgebieden

Zelfstandigheid

Wanneer uw zelfstandigheid afneemt, is dat erg ingrijpend. Hoe kunt u uw leven aanpassen op deze nieuwe situatie? Training en behandeling kunnen hier een onderdeel van zijn.

Gelijkgestemden ontmoeten

Met iemand praten die hetzelfde meemaakt als u, is erg prettig. Hoe gaan anderen om met bepaalde situaties? Wat zijn ervaringen van hen?

Van betekenis zijn

Wat zijn uw talenten en hoe kunt u deze inzetten om uzelf en anderen gelukkig te maken?

Sociale contacten

Door het structureel bezoeken van de dagactiviteiten voorkomen we eenzaamheid. Het samen optrekken geeft dat u op sociaal gebied niets tekort komt.

Ondersteuning naasten

Heeft u naasten die voor u zorgen? Waar lopen ze tegenaan en waar kunnen wij helpen?

Wij bieden dagactiviteiten voor

Parkinson

Revalidatie & Chronisch Lichamelijke Aandoeningen

Dementie

Dementie op jonge leeftijd (DemenTalent)

NAH

Afasie

Kleurrijke zorg

Locaties dagactiviteiten

Prins Willem Alexanderlaan

Prins Willem Alexanderlaan

Afasiecentrum (PWA Laan)

Afasiecentrum (PWA Laan)

De Barnte (De Hofstede)

De Barnte (De Hofstede)

Prinsenbeek (Casa Bonita)

Prinsenbeek (Casa Bonita)

De Botter (De Viermaster)

De Botter (De Viermaster)

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk

Vacatures
Contact